Bilten za 28.04.2024. godine

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva.

U naveden...

Opširnije...

JAVNI RED I MIR            

Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona registrovano je jedanaest krivičnih djela.

Zenica

Dana 16/17.12.2016 godine u vremenu od 20,00 do 08,15 sati u ul.B.Nuova, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo B. D iz Zenice. Tom prilikom izvršena je premetačina stvari te je otuđen jedan laptop marke "Acer".Izvršen uviđaj od strane istražitelja OKP PU I.Sačinjena službena zabiljaška.

Zavidovići

Dana 17.12.2016.godine u 22,40 sati u službene prostorije obratila se M. R iz Zavidovića i prijavila krivično djelo "Teška krađa" u njenu kuću u mjestu Dragovac bb.Tom prilikom otuđena  jedna tv plazma, zlato, novac u iznosu oko 1500 KM. Uviđaj izvršen od starane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Žepče

Dana 16.12.2016.godine u 23,55 sati u službene prostorije obratio se S.A iz Žepča i prjavio da je ulici Stjepana Tomaševića, općina Žepče, razbijeno staklo na izlogu butika "Elite". Sačinjena službena zabilješka.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u tri SN  jedno lice smrtno stradalo , jedno zadobilo teške tjelesne povrede, dok su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

           

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
 Žepče

Dana 17.12.2016.godine na magistralnom putu M 17  u naselju Tatarbudžak (kod BP"EP") zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, saobraćaj je bio obustavljen u oba smjera u vremenu od 09,22 do 12,45 sati. Saobraćaj preusmjeravan kroz naselje Selište.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

           

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zenica

Dana 17.12.2016 godine u 02,10 sati u ulici Vardište došlo je do požara na parkiranom pmv marke "Golf" regstarskih oznaka O25-T-152 vl. L.Ž iz Zenice.Pripadnici PVJ Zenica  su lokalizovali požar.Uviđaj izvršen u jutarnjim satima od strane inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP-a ZE-DO kantona i  istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Kantona nije bilo eksplozija.

 

Najnovije

danpol2022pol

PRESRETAC

iacd

IT Sigurnosni savjeti - SANS

Personalizovane prevare

SANS Security Awareness

Cyber kriminalci danas imaju obilje informacija o skoro svima nama. S tako mnogo hakiranih organizacija dnevno, cyber...

Opširnije...

Zakoni i pravilnici

864686
Danas398