logofin3

Aktuelno

MINISTARSTVO USPJEŠNO ODGOVORILO NA UPITNIK EVROPSKE UNIJE

Bosni i Hercegovini je 9. decembra 2016. godine uručen Upitnik Evropske komisije čime je zvanično započet proces pripreme mišljenja o Zahtjevu za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji. Tada je našoj zemlji dat rok od šest mjeseci za davanje odgovora na više od tri hiljade pitanja koji je istekao 31. maja 2017. godine. Obzirom da, zbog određenih teškoća, prvobitni rok nije mogao biti ispoštovan, Evropska komisija je Bosni i Hercegovini dala novi rok za dostavu odgovora koji ističe 31. avgusta 2017. godine.

Opširnije...

Vlada usvojila informaciju o stanju bezbjednosti za prvo polugodište 2016. godine

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na sjednici održanoj 25. avgusta 2016. godine, usvojila Informaciju o stanju bezbjednosti na području Kantona za prvo polugodište 2016. godine. Bezbjednosna situacija, tokom prvih šest mjeseci 2016. godine u Informaciji je prezentirana kroz pregled kriminaliteta, javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i drugih parametara. U odnosu na prvo polugodište 2015. godine, iz Informacije je vidljivo slijedeće:

Opširnije...

Novoizabranim članovima ureda za pritužbe javnosti uručena rješenja o imenovanju

Uredjavnosti2408161

Dana 24. avgusta 2016. godine, u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, uručena su rješenja o imenovanju predsjedavajuće i članova novoizabranog Ureda za pritužbe javnosti. Ured za pritužbe javnosti koji, u aktuelnom sazivu, čine predsjedavajuća Vukica Marjanović Suljić, te članovi Mustafa Dizdarević, Besim Alić, Evelina Zadić i Ranislav Milešić počinje s radom 1. septembra 2016. godine.

Opširnije...

MINISTARSTVO USVOJILO AKCIONI PLAN ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE ZA PERIOD 2016. – 2020.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona usvojilo je, krajem marta 2016. godine, Akcioni plan za borbu protiv korupcije za period 2016-2020. čime su stvoreni dodatni uslovi za efikasniju borbu protiv svih pokušaja koruptivnog djelovanja, kako na vanjskom planu tako i unutar samog Ministarstva. Akcioni plan je usklađen sa općim načelima državne Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i njime je precizno definisana uloga Ministarstva u procesu provođenja antikorupcijskih mjera i radnji. Plan tretira, prije svega, sprječavanje i prevenciju korupcije ali i stvaranje i širenje svijesti o njenoj štetnosti. Za monitoring i koordinaciju provođenja Akcionog plana, na nivou Ministarstva, zadužen je poseban tim.

Opširnije...

URED ZA PRITUŽBE JAVNOSTI

Sastav Ureda

Ured za pritužbe javnosti funkcionira unutar strukture Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona,

Opširnije...