SAOPCENJAfin1

Dana 21.02.2016. godine,  u 03,15 sati, obavještena je dežurna služba Policijske stanice Breza da je u mjestu Podžupča, od strane nepoznatog lica, izvršena paljevina putničkog motornog vozilo marke "VW Touran", registarskih oznaka K74-T-028, vlasništvo J.H., policijskog službenika Policijske stanice Breza.

Radeći na identifikaciji i otkrivanju izvršioca navedenog krivičnih djela, policijski službenici Policijske stanice Breza su poduzeli niz operativnih mjera i radnji, kojim su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice A.A., rođen 1996. godine, iz Breze, koje je dana 04.03.2016. godine, u službenim prostorijama, ispitano na okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

Službenici Policijske stanice Breza poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju naznačenog krivičnog djela, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Paljevina“ iz člana 301. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću,

analitiku i planiranje