SAOPCENJAfin1

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela, "Prevara" iz člana 294. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i krivičnog djela "Krivotvorenje isprave" iz člana 373. stav 2. istog zakona u vezi sa krivičnim djelom iz člana 31. "Saučiniteljstvo", koje je izvršeno na štetu Raiffeisen bank d.o.o. Sarajevo i Ć.H. iz Sarajeva, kojom prilikom je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200,000,00 konvertibilnih maraka, za što se sumnjiče četiri osobe.

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali i procesuirali tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje istog, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv istih.

Kako bi se pomenuto krivično djelo u potpunosti rasvijetlilo, a svi počinioci procesuirali u skladu sa zakonom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je dobila saglasnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije još jedne osumnjičene osobe sa ciljem identifikacije i pronalaska iste.

U vezi s tim, dostavljamo vam fotografije osumnjičene osobe, uz apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju iste, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

                                                                                  Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje