SAOPCENJAfin1

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo uputio je čestitku policijskim službenicima i drugim uposlenicima Ministarstva, povodom 15. maja, Dana policije:
“Povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, našim policijskim službenicima i svim drugim uposlenicima Ministarstva upućujem iskrene čestitke, sa željom da i u budućnosti nastave postizati dobre rezultate, uprkos izazovima sa kojima se, radeći svoje poslove susreću.
Policijskim službenicima želim poručiti: Čuvajte čast i dostojanstvo svakog čovjeka sa kojim stupate u kontakt. Poštujte svakog čovjeka. Održavajte dobre međuljudske i kolegijalne odnose. Svojim ponašanjem budite uzor djeci i mladima. Ničiji položaj, bogatstvo i uticaj ne smije biti takav da se pred njim ponizite i ne učinite ono što vam zakon nalaže. Ničije siromaštvo, boja kože, vjersko, nacionalno ili rodno opredjeljenje ne smije uticati da ga zbog toga smatrate manje vrijednim ili da prema njemu postupate nečovječno. Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova uvijek će vam biti podrška u postizanju ovih ciljeva.
Želim vam svako dobro i mnogo sreće, kako na ličnom i porodičnom planu, tako i prilikom obavljanja vaših složenih i odgovornih poslova.
Sretan vam Dan policije.”