SAOPCENJAfin1

Danas, 07.05.2024. godine, u gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici odigrane su finalne utakmice u malom nogometu u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U finale su se plasirale ekipe Specijalne policijske jedinice, Policijske stanice Visoko, Policijske stanice Zavidovići i Policijske stanice Nemila, a postignuti su sljedeći rezultati:

  • Policijska stanica Visoko-Policijska stanica Nemila 3:1

  • Specijalna policijska jedinica-Policijska stanica Zavidovići 6:1

  • Policijska stanica Nemila-Policijska stanica Zavidovići 6:4

U finalu su snage odmjerile ekipe Policijske stanice Visoko i Specijalne policijske jedinice, te je utakmica završena rezultatom 2:4 u korist Specijalne policijske jedinice koja je na ovom turniru i osvojila prvo mjesto.

 

Drugo mjesto osvojila je ekipa Policijske stanice Visoko, treće mjesto osvojila je ekipa Policijske stanice Nemila, a četvrto mjesto ekipa Policijske stanice Zavidovići.

Za najboljeg strijelca izabran je policijski službenik Specijalne policijske jedinice, Šut Ermin, a za najboljeg igrača turnira, policijski službenik Policijske stanice Visoko, Mirsad Hrusto.

Po završetku turnira policijski komesar Uprave policije, Admir Gazić se zahvalio svim učesnicima i čestitao na postignutim rezultatima, a potom uručio pehare i diplome svim ekipama.

                                                                                 Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje