SAOPCENJAfin1

S obzirom na sve učestalije kompjuterske napade na privredna društva u regionu pa tako i na području Zeničko-dobojskog kantona, te na osnovu iskazane potrebe od strane predstavnika privrednika sa područja općina Doboj Jug i Tešanj, dana 02.06.2023.godine održana je edukacija na temu “Prevencija i zaštita od kompjuterskog kriminala”. Edukativnu radionicu su realizirali službenici Odsjeka za informatiku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u multimedijalnoj sali preduzeća "Ganjgo" u Matuzićima, kojoj su prisustvovali predstavnici sedamnaest privrednih subjekata.

U saradnji sa udruženjima privrednika sa područja općina Doboj Jug i Tešanj, obezbijeđeni su svi materijalno-tehnički resursi za održavanje radionice, uključujući i adekvatne priručnike koji su putem elektronske pošte, proslijeđeni privrednim subjektima.

 

Osnovni cilj ove interaktivne edukacije je da se podigne svijest građana i organizacija o važnosti informacijske sigurnosti te da se građani upoznaju sa jednostavnim koracima koje mogu poduzeti kako bi zaštitili svoje lične, finansijske i poslovne podatke.

Nakon predavanja prisutni su izrazili veliko zadovoljstvo, prvenstveno zbog činjenice da su imali priliku da čuju i nauče korisne savjete, koji će, kako su potvrdili na kraju predavanja, sigurno doprinjeti njihovom uspješnijem ali i sigurnijem poslovanju. Takođe su iskazali uvjerenje da će ova saradnja rezultirati još kvalitetnijim i sadržajnijim projektima u skoroj budućnosti. 

                                                                                                  Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje