SAOPCENJAfin1

Dana 21.05.2023.godine, oko 22.10 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da se na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Dobrinje, dogodila saobraćajna nezgoda, u kojoj je došlo do slijetanja vozila u korito rijeke Bosne.

Na lice mjesta su upućeni policijski službenici Policijske stanice Visoko i kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko koji su potvrdili navode prijave te da je zbog konfiguracije terena i povišenog vodostaja rijeke Bosne, otežan pristup vozilu.

Odmah potom, angažovani su pripadnici Specijalne policijske jedinice te je ronilački tim pristupio izvlačenju tijela nastradalog vozača. Nakon što je mrtvozornik Doma zdravlja Visoko na licu mjesta konstatovao smrt nastradalog, potvrđen je identitet lica te je utvrđeno da se radi o H.A., rođen 1958. godine, iz Vogošće. Također, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u saradnji sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne brigade Visoko, na obalu rijeke izvukli vozilo u kojem je nastradao H.A., te je utvrđeno da se radi o putničkom motornom vozilu marke "Audi", registarskih oznaka "FLORIDA ISJK61"

 

Uviđaj na licu mjesta su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz obavještavanje dežurnog kantonalnog tužioca dok je tijelo nastradalog prevezeno u prosekturu Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko nakon ćega će biti predato porodici.

                                                                                                                    Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje