SAOPCENJAfin1

Dana 12.04.2023. godine u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak kojem su prisustvovali policijski komesar, generalni inspektor policije Rusmir Šišić, šef Ureda policijskog komesara, glavni inspektor Semir Alić te delegacija Instituta Yunus Emre Sarajevo koju je predstavljao koordinator Instituta Yunus Emre Sarajevo, gospodin Mehmet Akif Yaman, saradnici direktora instituta Adnan Kadrić i Ersin Akbulut te predsjednik Udruženja „Mostovi prijateljstva BiH“, gospodin Jasmin Imamović.

1sas

Na sastanku je razgovarano o organizaciji jubilarnog 10. Dječijeg festivala koji se za učenike osnovnih škola tradicionalno organizuje u Zenici, te mjerama i radnjama koje će poduzeti Uprava policije u cilju obezbjeđenja navedene manifestacije .

Policijski komesar Rusmir Šišić je u svom obraćanju istakao da će Uprava policije MUP-a ZDK poduzeti sve mjere i radnje u cilju stvaranja sigurnog ambijenta za sve učesnike ove manifestacije te da će se saradnja nastaviti uz obostrano zadovoljstvo i u svim drugim bitnim zajedničkim projektima .

                                                                                                                          Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje