SAOPCENJAfin1

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju šest krivičnih djela "Teška krađa" koja su počinjena u toku noći 09./10.11.2022.godine, nasilnim provaljivanjem u vozila i razbijanjem bočnih stakala, kojom prilikom je izvršilac otuđio laptop, novčanik, usb stik, lične dokumente, dva komada vatrenog oružja-pištolja i druge predmete.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja i dokaza da se u vezu sa izvršenjima predmetnih krivičnih djela može dovesti lice S.A.(2004.) iz Kaknja,

koji je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj, radi kriminalističke obrade. Također, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pronađen je i lišen slobode A.S. (1997.) iz Kaknja kod kojeg su pronađena i oduzeta dva pištolja marke "Glock" i "HS", 50 komada pištoljskih metaka kalibra 9 mm i jedan laptop marke "HP".

 

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "Teška krađa" iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH te krivična djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu a u vezi sa članom 287. KZ F BiH "Teška krađa" i članom 33. KZ F BiH "Pomaganje".

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje