SAOPCENJAfin1

U okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, danas, 14.05.2021. godine, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Fadil Jaganjac i policijski komesar Semir Šut su položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

Tom prilikom, u prisustvu članova porodica poginulih pripadnika Ministarstva, cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Grada Zenica.

Pogledajte galeriju fotografija


U svojim obraćanjima, savjetnik ministra Fadil Jaganjac i policijski komesar Semir Šut su naglasili da se obilježavanjem Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zapravo obilježava i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana, te da njihov doprinos društvu i zajednici neće i ne smije biti zaboravljen.

Polaganju cvijeća je prisustvovao i muftija zenički hafiz dr. Mevludin efendija Dizdarević, zajedno sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Zenica, Jakubom ef. Salkicom. Tom prilikom, muftija Dizdarević se kratko obratio članovima porodica poginulih pripadnika policije, upućujući dove da se nikada više ne ponove događaji u kojim će biti ugroženi ljudski životi, te dovedeni u pitanje dostojanstvo i opstanak jednog naroda.

                                                                                                                              Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje