SAOPCENJAfin1

Danas, 02.10.2020. godine, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Semir Šut je održao sastanak sa Glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Vesnom Kaknjo, kojom prilikom je razgovarano o postupanju policije i reagovanju na slučajeve upućivanja prijetnji i napada koji se u određenom segmentu mogu dovesti u vezu sa predizbornim aktivnostima. Budući da je u više navrata putem određenih medija i javnih informacija naglašen stav da policijske strukture imaju obavezu da dokumentuju sve slučajeve prijetnji i dugih nezakonitih ponašanja koje se mogu dovesti u vezu sa ovom problematikom, komesar Šut je inicirao predmetni sastanak kako bi se zauzeli stavovi i donijeli određeni zaključci sa ciljem unapređenja saradnje i povećanja efikasnosti u zajedničkom postupanju u okvirima utvrđenih nadležnosti.

U skladu sa navedenim, zaključeno je da će u nastupajućem periodu akcenat biti na efikasnoj saradnji u dokumentovanju i procesuiranju svih prekršaja i krivičnih djela koja se mogu dovesti u vezu sa razmatranom temom.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva građane da prijavljuju sve vrste prijetnji, ugrožavanja i fizičkih napada, kako bi policija mogla brzo i adekvatno reagovati u okviru svojih nadležnosti i takve slučajeve zadokumentovati a izvršioce istih procesuirati.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u kontekstu navedenog, uvjerava javnost da policija Zeničko-dobojskog kantona raspolaže resursima i odlučnošću da rješava sve slučajeve prijetnji i zastrašivanja, nepristrasno i uz poštivanje standarda profesionalnog integriteta.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na sve političke subjekte da javno, putem medija ili u svim drugim vidovima društevene komunikacije sa građanima, pozivaju na zakonito ponašanje i dostojanstvenu kampanju.

                                                                                                                            Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31