SAOPCENJAfin1

Dana 31.01.2020. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u prisustvu policijskog komesara Semira Šuta i načelnika policijske uprave V Mehe Bajrića, uručio je jedno novo službeno policijsko vozilo Policijskoj stanici Olovo. Ključeve novog službenog vozila preuzeo je Amir Džinić, komandir Policijske stanice.

01

Uručenju službenog policijskog vozila policijskoj stanici Olovo, pored prvih ljudi Ministarstva i Uprave policije, prisustvovali su još Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, i Đemal Memagić, načelnik Općine Olovo.

02

03  

Novo službeno vozilo će u značajnoj mjeri povećati efikasnost policijskih službenika u izvršavanju njihovih svakodnevnih poslova i zadataka, što će kao krajnji rezultat imati povećanje stepena lične sigurnosti građana koji žive i rade na području općine Olovo i sigurnosti njihove imovine.

04

U narednom periodu, u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona koja iz kantonalnog Budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za opremanje Ministarstva unutrašnjih poslova, bit će nastavljena dodjela novih vozila i drugih materijalno-tehničkih sredstava. Zahvaljujući navedenim aktivnostima, nivo opremljenosti policijskih službenika za obavljanje njihovih poslova i radnih zadataka bit će na maksimalnom nivou.

KABINET MINISTRA