SAOPCENJAfin1

Dana 14.01.2015. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Tešanj dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica: 

 

-          B.R., rođenog 1975. godine, iz Tešnja, 

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona. 

Kako je navedeno u Izvještaju, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su dana 17.09.2014. godine, vršeći poslove kontrole učesnika u saobraćaju, na magistralnom putu M-4 u naseljenom mjestu Jelah, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Jetta“, registarskih oznaka 173-WMZ, kojim je upravljao navedeni B.R. Prilikom pregleda lica pronađeno je vatreno oružje-pištolj marke „Zastava“, kalibra 7,65 mm, sa 8 komada metaka, za koje oružje i municiju isti nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, dok je pregledom vozila pronađena jedna bejzbol palica. Sporni predmeti koji su pronađeni u vozilu su privremeno oduzeti, te dostavljeni na vještačenje u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a lice B.R. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, zbog sumnje da je počinilo naznačeno krivično djelo. Na osnovu poduzetih mjera i radnji od strane policijskih službenika na dokumentovanju krivičnog djela, podnesen je predmetni izvještaj nadležnom tužilaštvu. 

URED POLICIJSKOG KOMESARA