SAOPCENJAfin1

Dana 14.01.2015. godine, u 22,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u ulici Selima ef. Merdanovića u Kaknju, od strane nepoznatih lica izvršena krađa na naročito drzak način, trganjem torbice sa ramena lica K.S. iz Kaknja, nakon čega su se izvršioci ovog krivičnog djela udaljili u nepoznatom pravcu. 

 

Nakon zaprimljene dojave o izvršenoj krađi, na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola Policijske stanice Kakanj koja je potvrdila tačnost prijave, te su odmah poduzete aktivnosti na provjeri i pregledu šireg lokaliteta izvršenja krivičnog djela, u cilju pronalaska izvršilaca istog. Na osnovu poduzetih aktivnosti, te operativnim radom na terenu, u 23,30 sati, u ulici Bratstva i jedinstva, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica Š.M., rođenog 1993. godine, iz Kaknja, kod kojeg je tom prilikom pronađena lična karta, te bankovna kartica na ime oštećene K.S. Lice Š.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade došlo se do informacija o još dva lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o licima V.A., rođenom 1996. godine, i M.Dž., rođenom 1995. godine, oba iz Kaknja. Navedena lica su od strane policijskih službenika pronađena i lišena slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda lica V.A. pronađen je mobitel za koji je utvrđeno da se nalazio u ukradenoj torbici. 

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Krađa“ iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH. 

           URED POLICIJSKOG KOMESARA