SAOPCENJAfin1

Dana 17.01.2024. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo sastao se, u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova u Zenici, sa načelnikom Općine Kakanj Mirnesom Bajtarevićem. Načelnik Bajtarević je ministru čestitao na izboru za prvog čovjeka Ministarstva unutrašnjih poslova i izrazio svoje duboko uvjerenje da će, u narednom periodu, saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Općine Kakanj biti u značajnoj mjeri unaprijeđena.

Ministar Vračo je, tokom razgovora, načelnika Bajtarevića detaljno upoznao sa bezbjednosnom situacijom na području Zeničko-dobojskog kantona, pri čemu je najviše pažnje posvetio bezbjednosnoj situaciji na području Općine Kakanj za koju je konstatovao da je zadovoljavajuća, ali i da će se, uz maksimalno angažovanje svih raspoloživih ljudskih i materijalno-tehničkih resursa, intenzivno raditi na njenom daljem unapređenju.

Na sastanku je konstatovano da će, u toku 2024. godine, sve najvažnije saobraćajnice u Kaknju biti u potpunosti pokrivene moderniziranim sistemom video-nadzora koji će biti baziran na korištenju optičkog kabla i koji će, kad bude stavljen u funkciju, rezultirati većom disciplinom učesnika u saobraćaju i značajnim smanjenjem broja saobraćajnih nezgoda.