SAOPCENJAfin1

Danas, 05.04.2024. godine u prostorijama Centra za edukaciju i smještaj Specijalne policijske jedinice, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona, Admir Gazić je održao radni sastanak sa komandirima policijskih stanica sa područja Zeničko-dobojskog kantona

U skladu sa usvojenim dnevnim redom, na sastanku su analizirani rezultati rada za mjesec mart 2024. godine, vršena je analiza dokumentovanja prekršaja uživanja opojne droge na javnim mjestima, te je razmatran prijedlog mjera na poboljšanju sigurnosti u oblasti saobraćaja na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu za naredni period.

IMG 566dee21792014a13dfe48d2a2bb31cf V

Na održanom sastanku, komesar Gazić je u uvodnom izlaganju istakao da su u okviru postupanja u skladu sa Akcionim planom Uprave policije za 2024. godinu definisani strateški ciljevi u dijelu unapređenja stanja sigurnosti u segmentu saobraćaja, te su u tom smislu planirane konkretne mjere i radnje prvenstveno sa ciljem preveniranja saobraćajnih nezgoda, naročito onih teških i sa tragičnim posljedicama, te generalno smanjenja posljedica saobraćajnih nezgoda.

Kako je pojasnio, određene inovativne metode koje su primjenjivane proteklih mjeseci su dale zavidne rezultate, te će se u tom kontekstu nastaviti sa takvim pristupom sa posebnim akcentom na odlučan represivan odgovor na vozače, višestruke povratnike u činjenu krivičnih djela i prekršaja u saobraćaju, koji svojom nedozvoljenom i bahatom vožnjom ugrožavaju sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

U tom smislu, komesar Gazić je naglasio da će svim rukovodnim službenicima pružiti maksimalnu podršku, te podržati sve konstruktivne prijedloge i analize koje imaju za cilj unapređenje stanja sigurnosti na području Zeničko-dobojskog kantona, te istakao da od svih rukovodnih službenika očekuje maksilamnu ozbiljnost i profesionalizam u provođenju naloženih mjera i zadataka.

U nastavku sastanka, koji je vodio načelnik Sektora uniformisane policije, vršena je analiza rezultata ostvarenih u radu policijskih stanica u mjesecu martu 2024. godine, koja je podrazumijevala i kritički osvrt na postignute rezultate u određenim segmentima, kao i konkretizaciju i nalaganje mjera za unapređenje postupanja policijskih službenika u svim vidovima primjene policijskih ovlasti i poduzimanja mjera i radnji u okviru Zakonom definisanih nadležnosti.

                                                         

                                                                                 Odsjek za odnose sa javnošću,  analitiku i planiranje