SAOPCENJAfin1

Danas, 08.12.2023. godine policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona, Admir Gazić održao je radni sastanak u prostorijama Policijske uprave III, Policijske stanice Zavidovići, a povodom izvršenja krivičnog djela "Razbojništvo" u pokušaju, koje je izvršeno od strane dvije nepoznate osobe, dana 07.12.2023. godine nad P.Lj. u mjestu Stošnica-Vozuća, općina Zavidovići.

Sastanku su prisustvovali rukovodni službenici Policijske uprave III i Policijske stanice Zavidovići, te šef Odsjeka za opći kriminalitet, pri Sektoru kriminalističke policije.

Na sastanku su analizirane do sada preduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju gore navedenog krivičnog djela, te je od strane Policijskog komesara naloženo da se u narednom periodu nastavi sa konkretnim koordiniranim aktivnostima koje bi dovele do identifikacije i lociranja počinalaca krivičnog djela "Razbojništvo", te njihovog procesuiranja.

Takođe je naloženo stalno prisustvo policijskih službenika u povratničkom naselju Stošnica-Vozuća, kako bi se mještanima pružila maksimalna lična i imovinska sigurnost.

Nakon održanog sastanka policijski komesar, Admir Gazić je posjetio oštećenu P.Lj. u mjestu njenog stanovanja, gdje se razgovaralo o samom događaju.

Ovom prilikom policijski komesar je izrazio žaljenje zbog počinjenog krivičnog djela nad P.Lj., te naglasio da će policijski službenici preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi se u što kraćem roku rasvijetlilo navedeno krivično djelo, a počinioci procesuirali u skladu sa Zakonom.

   S poštovanjem                                                              

                                                                                                          Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje