SAOPCENJAfin1

Danas, 25.10.2023. godine, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Gazić Admir je održao radni sastanak sa komandirima policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona, kojem su prisustvovali i načelnici Sektora uniformisane policije i Sektora kriminalističke policije.

Ovom prilikom je, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, vršena analiza rada za prvih devet mjeseci tekuće godine, kao i analiza aktuelnog stanja bezbjednosti na području Kantona. U tom kontekstu su prezentirani i detaljno analizirani izvještaji o svim aktivnostima koje su poduzimane u periodu januar-septembar, po svim segmentima iz nadležnosti policijskih stanica.

U uvodnom izlaganju komesar Gazić je naglasio da će u svom radu i rukovođenju zahtjevati od svih rukovodnih policijskih službenika maksimalan profesionalizam u radu, jednako postupanje prema svim građanima, međusobno uvažavanje i poštivanje po liniji rukovođenja.

U tom smislu je takođe naglasio da će svim rukovodnim službenicima pružiti maksimalnu podršku, te podržati sve konstruktivne prijedloge i analize koje imaju za cilj unapređenje efikasnosti i profesionalizma u postupanju policijskih službenika i u konačnici generalno unapređenje stanja sigurnosti na području Zeničko- dobojskog kantona.

Takođe je naglasio da od svojih saradnika očekuje da intenzivno rade na unapređenju međuljudskih odnosa unutar svih organizacionih jedinica koje su u sastavu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kako bi se postavljeni zadaci obavljali na najbolji mogući način u zdravom okruženju i dobrim kolegijalnim odnosima.

 

Kako je komesar Gazić pojasnio na kraju, jedan od glavnih strateških ciljeva je da policijske strukture Zeničko-dobojskog kantona dobrim rukovođenjem i koordiniranim radom u narednom periodu ostvare dobre rezultate u radu i opravdaju očekivanja zajednice koja se prvenstveno ogledaju u osiguranju povoljnog stanjua bezbjednosti i stvaranju sigurnog ambijenta za život i rad svih građana.

                                                                                                        Odsjek za odnose sa javnošću,  analitiku i planiranje