SAOPCENJAfin1

Danas, 23.10.2023. godine policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona, Admir Gazić posjetio je Specijalnu policijsku jedinicu u Zenici.

Ovom prilikom izvršena je smotra pripadnika Specijalne policijske jedinice, nakon čega je održan radno-konsultativni sastanak sa komandirom i pripadnicima jedinice.

Komesar Gazić je u svom izlaganju, te obraćanju pripadnicima navedene jedinice, posebno istakao da od svih rukovodnih službenika, kao i pripadnika jedinice, očekuje visok nivo profesionalizma u postupanju prilikom poduzimanja složenih zadataka koji se pred njih postavljaju, uz pridržavanje svih zakonskih propisa, te odredbi etičkog kodeksa za policijske službenike.

 

Da bi specijalna policijska jednica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona, bila primjer snažne, odlučne jedinice koja se može boriti protiv svih vidova kriminala koji se kao zadatak postave ispred njih, komesar Gazić je naveo da će se u narednom periodu nastaviti sa opremanjem i stručnim usavršavanjem pripadnika jedinice, a što će svakako doprinijeti povećanju povjerenja građana u policiju, te jačanju osjećaja sigurnosti unutar zajednice.

   S poštovanjem                                                              

                                                                                                         Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje