SAOPCENJAfin1

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Kakanj došli su do određenih operativnih saznanja da se lice M.R. može dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga i da posjeduje određenu količinu opojnih sredstava, te se pristupilo preduzimanju niza mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, dana 25.08.2016. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića u Kaknju, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno devet paketića od pvc folije sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija izuzeta i bit će predmetom potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv M.R., rođene 1980. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                        analitiku i planiranje