SAOPCENJAfin1

 

Danas, oko 13,00 sati, od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u naseljenom mjestu Ošve, općina Maglaj,  lišeno je slobode lice K.A., rođeno 1983. godine, iz Maglaja.

Kako smo ranije informisali javnost, od strane policijskih timova Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su proteklih dana poduzimane operativne mjere i radnje na pronalasku lica K.A., za kojim je raspisana operativna potraga zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. Krivičnog zakona FBiH, "Izazivanje opće opasnosti" iz člana 323.  Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo "Zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica" iz člana 236. Krivičnog zakona FBiH. 

Nakon lišenja slobode lice K.A. je sprovedeno u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će u toku sutrašnjeg dana biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. 

                                                                                                                                                Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                       analitiku i planiranje