SAOPCENJAfin1

 

Dana 18.04.2016. godine, službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali aktivnosti u okviru zavedene akcije "Balkan Trigger", sa ciljem prikupljanja saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa vršenjem krivičnih djela iz oblasti ilegalne trgovine vatrenim oružjem i eksplozivnim sredstvima, kao i zloupotrebom narkotičkih sredstava. U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, te postupajući po naredbama Općinskog suda u Kaknju,  od strane policijskih timova  izvršeni su pretresi na tri lokacije u Kaknju.

U ulici Selima ef. Merdanovića, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi lice B.M., rođeno 1986. godine, iz Kaknja, kojom prilikom je pronađen jedan paketić sa suhom biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Nakon izvršenog pretresa lice B.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U naseljenom mjestu Desetnik, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi lice S.I., rođeno 1986. godine, iz Kaknja. Prilikom pretresa pronađeno je sljedeće:

pištolj marke CZ M57, sa okvirom za municiju  i 7 komada metaka cal. 7,62 mm,

dvadeset dva paketića sa suhom biljnom materijom, koja izgledom asocira na opojnu drogu,

digitalna vaga marke "Camry" i 

četiri pištoljska metka cal. 7,65 mm.

Sporna materija i oružje pronađeni na navedenim lokacijama su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, a lice S.I. je lišeno slobode i i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica B.M. i S.I., zbog nelegalnog posjedovanja oružja i municije, te posjedovanja i stavljanja u promet opojnih droga.

                                                                                                                                                  Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                         analitiku i planiranje

 

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31