SAOPCENJAfin1

Sinoć, u 23,15, dežurna služba Policijske stanice Žepče je obavještena da se na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica, općina Žepče, dogodila teška saobraćajna nezgoda, u kojoj je povrijeđeno više lica.

Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave, te konstatovala da su u nezgodi učestvovala putnička motorna vozila "Mercedes", registarskih oznaka E70-M-070 i "Toyota", austrijskih registarskih oznaka GS235AW, kojom prilikom su tri lica smrtno stradala, dok su tri lica povrijeđena i prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Na licu mjesta saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Izvršenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da su u ovoj nezgodi smrtno stradala lica: H.O., rođen 1997. godine, A.M., rođena 1997. godine i M.N., rođena 1996. godine, sva lica iz Žepča, koja su se nalazila u vozilu mercedes.

Povrijeđena lica su iz drugog vozila, a povrijeđeni su: B.E., rođena 1973. godine, B.B., rođena 1967. godine i dijete rođeno 2004. godine, sva lica iz Goražda, kojim su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane teške tjelesne povrede.

Izvršenim uviđajnim radnjama su pronađeni određeni tragovi i predmeti, koji su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta, dok su vozila iz nezgode prevezena na službeni parking prostor Policijske uprave Žepče, gdje će biti predmet daljnjih provjera i eventualnih vještačenja naloženih od strane dežurnog kantonalnog tužioca, po čijim nalozima i uputama se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci ove teške saobraćajne nezgode.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je i rukovodio uviđajnim radnjama, tijela smrtno stradalih će biti prevezena u prosekuru Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istih.

                                                                                                                                                     Odsjek za odnose s javnošću,

                                                                                                                                                            analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31