SAOPCENJAfin1

Kao što je javnost već informisana, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je na osnovu člana 48. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona  objavila Javni  oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u početnom činu "policajac", objavljenom dana 08.12.2015. godine. Radi se o prijemu stotinu izvršilaca, odnosno najuspješnijih kandidata, koji će nakon sprovedene konkursne procedure zasnovati radni odnos u  Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon zatvaranja javnog oglasa, odnosno isteka roka za podnošenje prijava, prijavljeni kandidati koji su ispunili sve uslove tražene Javnim oglasom i koji su prihvaćeni za daljnju proceduru odabira, budući da se ne nalaze na Listi kandidata isključenih iz procesa testiranja, će pristupiti sljedećim fazama testiranja:

   Kao prvi test je test fizičke sposobnosti koji uključuje i ocjenu morfološkog statusa. Ocjena morfološkog statusa se radi na početku fizičkog testiranja i kandidati koji zadovolje propisane kriterije u pogledu visine i težine idu u dalji proces fizičkog testiranja, koji podrazumjeva provjeru motoričkih sposobnosti.

   Nakon fizičkog testiranja, koje je takođe eliminatorno, kandidati polažu test općeg znanja koji uključuje i pisani rad. Test općeg znanja se sastoji od testa informisanosti i pismenog rada na zadatu temu. I ovaj test je takođe eliminatoran, što znači da kandidati koji ne zadovolje kriterije ovog testa ne idu u daljnji proces testiranja. Na kraju, kao posljednji test je intervju, kojim se završava proces testiranja kandidata, a koji u odnosu na mogući ukupni broj bodova (50) ne utiče značajno na bodovanje, jer nosi svega 5 bodova.

   Nakon završenog testiranja sačinjavaju se liste prema odredbama Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Pravilnika o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira policijskih službenika.

Obzirom da želimo sve faze postupka testiranja kandidata učiniti što transparentnijim, ovom prilikom obavještavamo medije da mogu prisustvovati svim fazama testiranja na način i u trajanju u kojem to žele i za koji iskažu interes, kako bi se neposredno i na licu mjesta mogli upoznati sa načinom i dinamikom testiranja kandidata.

Kako bi vam dali upute o vremenu i mjestu svih faza testiranja, u vezi vašeg dolaska i prisustvovanja testiranju možete kontaktirati predsjednika Komisije Hasić Senaida ili portparola Uprave policije  Ahmić Aldinu.

Takođe naglašavamo da će u svim fazama testiranja biti moguće dobiti kraću izjavu predsjednika Komisije, kako bi se javnost blagovremeno informisala o svim aktivnostima koje se poduzimaju po Javnom pozivu, kao i samoj dinamici testiranja.

    

Budući da je transparentnost u radu jedan od najbitnijih segmenata, posebno kada je u pitanju ovako bitna oblast kao što je zapošljavanja novih kadrova, smatramo da kvalitetnom saradnjom i  djelovanjem možemo zajednički doprinjeti što boljem i objektivnijem informisanju javnosti o svim našim aktivnostima.

Sa ciljem realizacije naznačenih aktivnosti kao i mogućnosti planiranja vaših obaveza, obavještavamo Vas da će se ocjena morfološkog statusa po Javnom oglasu objavljenom dana 08.12.2015. godine, vršiti u dane 04,. 08., 09., 10. i 11.02.2016. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prema utvrđenom rasporedu iz obavještenja koji možete pogledati na web stranici MUP-a ZDK.

O narednim fazama testiranja bit ćete blagovremeno informisani.

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31