SAOPCENJAfin1

Dana 29.09.2015. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojkog kantona je od strane Policijske stanice Tešanj dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

-          H.D., rođenog 1994. godine, iz Tešnja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Lažno prijavljivanje“ iz člana 347. KZ FBiH i krivično djelo "Utaja" iz člana 290. KZ FBiH.

Kako je utvrđeno mjerama i radnjama poduzetim od strane policijskih službenika, prijavljeno lice je dana 27.07.2015. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj prijavilo da je nepoznato lice ili više njih izvršilo tešku krađu u prostorije sportske kladionice "Millennium", koja se nalazi u ulici Titova u Tešnju i da je tom prilikom otuđen novac u iznosu od 2.970,00 KM. Nakon zaprimljene prijave, od strane policijskih službenika su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, te je izvršen uviđaj u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojim je isto izvršeno. Budući da je lice H.D. bilo uposlenik navedene sportske kladionice, sa istim je obavljen razgovor na okolnosti zaprimljene prijave.

Operativnim radom na terenu, te poduzetim mjerama i radnjama došlo se do određenih saznanja da je lice H.D., kao uposlenik  navedenog pravnog lica, otuđilo novac u iznosu od 2.970,00 KM, te nakon toga, sa ciljem prikrivanja činjenica i tragova, policiji lažno prijavilo izvršenje teške krađe. Prilikom dokumentovanja ovog krivičnog djela otuđeni novac je pronađen od strane policijskih službenika i vraćen vlasniku.        

Odsjek za odnose s javnošću,
      analitiku i planiranje