SAOPCENJAfin1

U ponedjeljak, 14. septembra 2015. godine, policijskom komesaru Semiru Šutu je u Sarajevu, od strane direktora ICITAP-a u Bosni i Hercegovini (Međunarodni program Ministarstva pravde SAD za obuku i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga), gospodina Charlesa Bennetta, uručen "Certifikat o postignuću". Inače, ovaj certifikat ICITAP dodjeljuje prvi put pojedincima ili organizacionim jedinicima koje efikasno koriste ICITAP-ovu obuku, opremu ili podršku, sa ciljem što bolje zaštite građana i njihove imovine.

Kako je obrazloženo prilikom uručivanja ovog certifikata, policijski komesar Semir Šut je tokom zajedničkih projekata i aktivnosti na najbolji mogući način rukovodio policijskim snagama i krajnje profesionalno angažovao policijske timove u kriznim situaciji, ispoljavajući tom prilikom jedan novi pristup u rukovođenju, koji je rezultirao odličnim rezultatima na stvaranju i održavanju  povoljnog stanja bezbjednosti i stavljanju situacija pod kontrolu u veoma kratkom roku.

certifikat

Kako je istaknuto, komesar Šut, koji je i lično učestvovao u obučavanju i sprovođenju kursa, je pokazao visok nivo vođstva u upravljanju policijskim resursima i vrlo transparentno ukazao na činjenicu da traži savršenstvo u obuci policajaca koji su pod njegovom komandom. Takav pristup mora rezultirati uspjehom i dobrim rezultatima u radu, a uručenje ovog certifikata je potvrda navedenog. 

Sa ciljem jačanja policijskih struktura u BiH, te u svrhu pružanja podrške u realizaciji planiranih programa obuke, program ICITAP-a je krajem augusta tekuće godine organizovao studijsko putovanje u Sjedinjene Američke Države za određene rukovodne policijske službenike policijskih agencija iz BiH.  U sastavu navedene delegacije je bio i komesar Šut, koji se zajedno sa kolegama, prilikom ove posjete upoznao sa načinom rada, funkcionisanjem i rukovođenjem policijskih agencija u gradovima New Yorku City i Washington D.C.   

                                                                                                                                                   Odsjek za odnose s javnošću, 

                                                                                                                                                          analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31