SAOPCENJAfin1

Dana 08.08.2015. godine, u 22,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko je prijavljeno da je u ulici Luke u Visokom, u trgovačkoj radnji “Mini market Visoko”, vlasništvo B.A., od strane dva nepoznata maskirana lica izvršeno krivično djelo razbojništvo nad radnicom navedene radnje, te da je tom prilikom od iste, uz prijetnju upotrebom vatrenog oružja-pištolja, otuđena određena količina novca. Kako je navedeno u prijavi, po izlasku iz trgovine, počinioci navedenog krivičnog djela su ispalili jedan hitac iz vatrenog oružja, te se udaljili u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog djela, angažovani su svi raspoloživi policijski službenici Policijske stanice Visoko, koji su zajedno sa jednim timom Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, uz koordiniranu akciju zatvorili obruč na širem području od mjesta izvršenja krivičnog djela, te poduzeli aktivnosti na pretrazi terena, kao i druge operativnemjereiradnje u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. Tokom navedenih aktivnosti, u 22,40 sati pronađeno je lice B.A., rođeno 1997. godine, iz Visokog, za koje je postojala sumnja da je učestvovalo u izvršenju navedenog razbojništva. Kod navedenog lica je pronađen novac za koji je utvrđeno da potiče iz počinjenog krivičnog djela, te je lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja i o drugom licu koje je učestvovalo u izvršenju razbojništva, a radi se o licu M.S., rođenom 1997. godine, iz Visokog, koje je u 23,35 pronađeno od strane policijskih službenika, lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, te je takođe pronađeno i vatreno oružje-pištolj, kalibra 7,62 mm, koje je korišteno tokom izvršenja krivičnog djela.

O izvršenom krivičnom djelu upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK koji je izašao na lice mjesta, te rukovodio uviđajnim radnjama vršenim od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću,

          analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31