SAOPCENJAfin1

Dana 18.05.2017. godine, oko 15,15 sati, u ulici Željeznička, općina Kakanj, dogodila se  saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznati motocikl i bicikl, kojim je upravljalo dijete, rođeno 2010. godine, iz Kaknja. Povrijeđeno dijete je, nakon ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja Kakanj, prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede.

fotka I

Kako je utvrđeno dolaskom policijskih službenika na mjesto saobraćajne nezgode, motocikl, plave boje, nepoznate marke, kojim je upravljao nepoznati vozač, se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mjesta. Paralelno sa uviđajnim radnjama koje su vršene na mjestu saobraćajne nezgode, poduzimane su i operativne aktivnosti policijskih službenika na terenu, sa ciljem otkrivanja i identifikovanja vozača koji je upravljao motociklom i koji se udaljio sa lica mjesta.

fotka II

Poduzimajući naznačene aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do saznanja da je u navedenoj nezgodi, upravljajući motociklom, učestvovalo lice B.E., rođeno 1990. godine, iz Kaknja.

fotka III

Navedeno lice je pronađeno i lišeno slobode, a na adresi stanovanja lica je pronađen i sporni motocikl marke "Keeway", plave boje, bez registarskih oznaka, koji je privremeno oduzet i koji će biti predmet potrebnih vještačenja. Nad licem B.E. je u službenim prostorijama zavedena kirminalistička obrada, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv navedenog lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" iz člana 336. Krivičnog zakona  FBiH i krivično djelo "Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi" iz člana 337. Krivičnog zakona  FBiH.

                                                                                                                                                     Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                           analitiku i planiranje