SAOPCENJAfin1

 

Dana 29.12.2016. godine, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, policijski komesar Semir Šut sa saradnicima, održao je novogodišnju press konferenciju i upriličio druženje sa novinarima medijskih kuća i dopisništava iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, kao znak dobre i kvalitetne saradnje koja je obilježila ovu godinu.

press 301216 1

U svom obraćanju policijski komesar je istakao zahvalnost medijima na profesionalnom radu, blagovremenom i korektnom praćenju i izvještavanju o svim aktivnostima koje je Uprava policije poduzimala na dokumentovanju i rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, posebno onih najtežih, i procesuiranju izvršilaca istih, a sve sa ciljem objektivnog i tačnog informisanja javnosti i zajednice. Takođe, policijski komesar je iskoristio priliku i kratko prezentovao stanje bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona u 2016. godini, kroz prikaz podataka iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja, te podataka o najznačajnijim aktivnostima i rezultatima Uprave policije u istom periodu.

press 301216 2

S druge strane, prisutni predstavnici medija istakli su zadovoljstvo odnosom Uprave policije i njenih rukovodilaca, kao i policijskih službenika na terenu prema istim, a posebno službenika za odnose sa javnošću u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona koji su uvijek bili na raspolaganju medijima za ustupanje potrebnih informacija. U nastavku se, u opuštenoj atmosferi, razgovaralo o svim aktuelnim problemima, razmijenjena su određena razmišljanja i ideje, a policijski komesar i njegovi saradnici odgovarali su na sva pitanja koja su interesovala novinare. Na kraju, iskazana je obostrana želja i spremnost da se saradnja i odnosi između medija i policije kontinuirano unaprjeđuju, što će u konačnici zasigurno rezultirati brojnim pozitivnim efektima u radu policije.

                                                                                                                                           Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                    analitiku i planiranje