SAOPCENJAfin1

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 23.12.2016. do 08.01.2017. godine, na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

Kontrole će se vršiti na način da će policijski službenici ostvarivati uvid u internu bazu vozila kojim su u proteklom periodu počinjeni prekršaji u saobraćaju, evidentirani stacionarnim i mobilnim radarskim sistemima, te će se u slučaju pozitivne provjere, pristupiti sankcionisanju počinilaca prekršaja.

Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

                                                                                                                                                      Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                            analitiku i planiranje