SAOPCENJAfin1

 

Danas, 19.10.2016. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je redovni mjesečni sastanak Foruma za saradnju Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Sastanku su prisustvovali glavna tužiteljica Vesna Kaknjo i načelnik Sektora uniformisane policije Esnaf Buza, sa svojim saradnicima.

Tom prilikom je razgovarano o dosadašnjoj saradnji ove dvije institucije, edukaciji, aktivnostima koje se zajednički poduzimaju na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Zeničko-dobojskog kantona, te drugim pitanja iz okvira utvrđenih nadležnosti.

sastanak forum oktobar 2016

Kako je konstatovano, Kantonalnog tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu imali dobru saradnju, koju karakteriše jedan koordinirani, zajednički pristup u primjeni zakonom utvrđenih nadležnosti, a što je rezultiralo dobrim rezultatima u radu, naročito kada su u pitanju ozbiljne istrage, te aktivnosti na dokumentovanju težih krivičnih djela i procesuiranju njihovih izvršilaca.

  

                                                                                                                                                     Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                          analitiku i planiranje