SAOPCENJAfin1

Dana 15.08.2016. godine, u 09,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obavještena da je na lokalitetu deponije industrijskog otpada Rača, došlo do povređivanja lica koja su vršila iskopavanja na navedenom lokalitetu. Nakon zaprimljene dojave, na mjesto nesreće su odmah upućeni policijski službenici koji su obezbijedili lice mjesta, a tom prilikom, od strane ekipe Službe hitne medicinske pomoći Zenica je konstatovana smrt tri lica.

Na mjestu nesreće je započet uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kako bi se utvrdile okolnosti i uzroci ove nesreće. Uviđajnim radnjama rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu su tijela nastradalih prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti izvršena obdukcija istih radi utvrđivanja uzroka smrti lica.

Kako je potvrđeno uviđajnim radnjama, u ovoj nesreći smrtno su stradali:

  • D.H., rođen 1986. godine,
  • A.A., rođen 1987. godine, i
  • Đ.S., rođen 1983. godine, sva lica iz Zenice.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do ove nesreće.

Odsjek za odnose sa javnošću,

         analitiku i planiranje